Український та регіональні центри оцінювання якості освіти проведуть другий етап апробації нового формату завдань тестів ЗНО з іноземних мов. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич. 

Необхідність апробації викликана підготовкою до запровадження з 2018 року нового формату тестових завдань зовнішнього оцінювання з розуміння мови на слух для тестів з англійської, іспанської, німецької та французької мов.

Передбачається, що апробація нового формату завдань тестів ЗНО буде проведена з 24 до 29 квітня 2017 року.

До участі у апробації буде залучено близько 5 тисяч випускників шкіл з усіх регіонів України.

У ході апробації випускники складуть предметні тести рівня B1 для школярів, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту або академічному рівні, і рівня В2 для учнів, які вивчали іноземну на профільному рівні.

Графік проведення тестування та склад вибірки учасників апробаційного тестування буде затверджений Українським центром оцінювання якості освіти.

До 26 травня школи, випускники яких братимуть участь в апробаційному тестуванні, отримають інформацію про їхні результати.

Структурним підрозділам з питань освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій доручено створити умови для проведення апробаційного тестування.

Як відомо, Міністерство освіти разом з Українським центром оцінювання якості освіти другий рік поспіль проводять підготовку до впровадження обов'язкового тестування випускників шкіл з іноземної мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Планується, що новий тест ЗНО з іноземної мови включатиме як завдання традиційних частин тесту – читання, використання мови та письмо, так і завдання з аудіювання.